Biljart

De 's-Gravendeelse Tennis Club beschikt over een heus wedstrijdbiljart en heeft een aantal jaren geleden onder de welluidende naam 'Krijt op tijd' een echte biljartclub opgericht.

Biljartcompetitie

In de wintermaanden van begin oktober (dit jaar starten we op 3 oktober) tot einde maart wordt er op dinsdagavond een biljartcompetitie gespeeld. Er wordt gestreden in de spelsoort 'libre' en de tegenstander ben je vooral zelf. Om iedereen gelijke kansen te geven speelt iedereen namelijk tegen zijn eigen gemiddelde aantal caramboles uit twintig beurten. Wedstrijdpunten en dus de stand op de ranglijst worden bepaald naar gelang je onder, op of boven je eigen gemiddelde hebt gespeeld. De punten van je tegenstander doen niet ter zake. Per jaar wordt voor iedereen een nieuw gemiddelde vastgesteld. De kampioen wacht eeuwige roem door opname in de 'hall of fame' van de biljartclub. Reken op 2 van de 3 weken dat je speelt. We starten om 18.30 uur en de laatste wedstrijd is om 22.45 uur.

Deze dinsdagavond staat ook wel bekend als BKDVT-avond. BKDVT-avond? Jazeker! Als we deze avond als biljartavond zouden omschrijven, dan doen we het echt tekort. Nieuwsgierig geworden? Lees dan dit superleuke stukje van een enthousiaste BKDVT-er

Heb je zin om mee te gaan doen met deze gezellige biljartcompetitie of wil je eerst meer informatie dan kun je terecht bij Gijs Smits (tel. 06 5427 4553, email: [email protected]) die deze competitie organiseert. Voorwaarde voor deelname is dat je of tennissend lid bent van de club of ondersteunend lid. Per jaar wordt een kleine contributie (35 euro) gevraagd om het laken en de biljartkeus te kunnen vervangen en om hapjes te verzorgen.

Kersttoernooi

In de weken voor kerstmis wordt elk jaar het befaamde Kerstbiljarttoernooi georganiseerd. Dit toernooi wordt in wisselende spelsoorten gespeeld. Vaak komt er een vierde blauwe bal in het spel waarmee extra punten kunnen worden verdiend. De regel dat alle gescoorde punten verloren gaan als geen enkele andere bal geraakt wordt zorgt vaak voor veel hilariteit. Tijdens dit toernooi wordt ook goed voor de inwendige mens gezorgd door een ter plaatse bereidde lunch van de chef-kok van de club.

Bekertoernooi

Bij voldoende animo wordt aan het einde van het biljartseizoen het Bekertoernooi gespeeld. Ook dan wordt vaak het spel met de blauwe bal gespeeld, maar soms wordt ook gekozen voor een andere variant, zoals bijvoorbeeld bandstoten of verplicht over rood spelen, waardoor de gemiddelde scores aanzienlijk lager uitvallen. Ook nu staat gezelligheid voorop en wacht de winnaar slechts de eeuwige roem.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 673 2400

Address

Schenkeltje 27-29
3295 KK 's-Gravendeel

KVK-nummer

40321210